OBUKA PASA

POSLUŠNOST - OBRANA/NAPAD - DETEKCIJA

Alfa Canis K9 facebook

DOG SPORTS

FRISBEE - SLED DOG

Alfa Canis K9 facebook

PSI ZA SPECIJALISTIČKE NAMJENE

DETEKCIJA SPECIFIČNIH MIRISA - OSIGURANJE LJUDI I IMOVINE

Alfa Canis K9 facebook
Alfacanis-k9
Psi specijalističke namjene su psi obučeni za odrađivanje operativnih zadataka iz područja detekcije specifičnih mirisa, a po standardu kvalitete rada propisanom od strane Europske unije. Ti su psi osposobljeni i za patrolne namjene u svrhu osiguranja osoba i objekata.

Udruga Alfa Canis trudi se upotrijebiti naučena znanja u odabiru pravih jedinki koje imaju sve preduvjete da postanu vrhunski radni operativni psi specijalističkih namjena. Stalnim proučavanjem uzgoja pasa praćenjem rezultata testova psihološkog profiliranja, pokušavamo zajedno s partnerskim uzgajivačima postaviti standarde željenih osobina pasa. Kvalitetnim i upornim bilježenjem i analizom svih podataka, želimo uspostaviti bazu podataka koja će omogućavati svim zainteresiranim stranama uvid u kvalitetu pojedinih pasa.

Školovanje

Odmah po dolasku u Alfa Canis, psi počinju s točno propisanim protokolima školovanja primjerenim njihovoj starosnoj dobi. Kroz svakodnevne treninge postepeno razvijaju osnove koje će koristiti u vještinama traženja, poslušnosti te kontroli plijenskih i obrambenih nagona. Isto tako, sukcesivno radimo na razvijanju općeg lokomotornog statusa psa, kako bi se isti što kvalitetnije pripremio na buduće izazove školovanja.

Osnove detekcije mirisa

Vizija, misija i cilj Alfa Canisa je razvijanje budućih K9 timova (vodič i pas). Samim su time svi naši programi školovanja razvijeni kako bi naše pse i vodiče naučili osnovnim vještinama potrebnim za ostvarivanje uspješne karijere detekcije mirisa. Protokol koji koristimo baziran je na metodi rada I – S – C: Indication – Searching – Conditioning (indikacija – traženje – kondicioniranje). Psi u počecima školovanja traže svoju omiljenu igračku KONG, te kroz faze obuke razvijaju vještine traženja koje će se kasnije implementirati u specijalističkoj obuci. Kada uspješno prođu I – S – C metodu obuke, psi su spremni započeti s obukom iz područja specijalističkih namjena detekcije, i to:

  • droge,
  • eksploziva,
  • novca,
  • duhana,
  • vatrenog oružja,
  • cadavera
  • bioloških tragova ljudskih izlučevina.